Téged is foglalkoztat a bőség gondolata? Engem igen.

A paradoxon az, hogy bármennyire is vágysz a bőségre az életed számos területén, a gondolataidban mégis a hiányra fókuszálsz a legtöbbet, arra amiből kevés van.

OK, nyilván azt szeretnéd, hogy több legyen abból, amiből kevés van. Csakhogy ezzel a gondolkodással a hiányból lesz még több. Újra meg újra azt keresed, amiből kevés van. És bármennyire is jók a szándékaid, pont a kereséssel van a probléma. Az agyad azt kutatja állandóan, ami nincs. És akkor a nincsből lesz egyre több.

Hogyan tudsz ebből kitörni?

Fordítsd meg a paradoxont.

Fókuszálj gondolatban minél többször arra, amiből bőség van az életedben.

Tegyünk most egy próbát. Hagyd abba az olvasást, és készíts egy listát az életednek azokról a területeiről, ahol megéled a bőséget. Amiből sok van az életedben. Közben figyeld magad. A fejem teszem rá, hogy mosolyogsz. Vagy a fülig ér a szád.

Nekem a kislányom feltétel nélkül felém áradó szeretete jut az eszembe, hogy milyen szép az otthonom, egészséges vagyok, van kit felhívnom, ha szomorú vagyok, vagy ha örömöm van, a szüleim élnek és egészségesek, az ügyfeleimmel és a közvetlen munkatársaimmal emberileg is remek a kapcsolatom, fantasztikus operaelőadásokra jutok el, csak ebben az évben 5 hetet töltöttem Rómában…

Mindez arról jutott eszembe, hogy megnéztem az Abundance Code című dokumentumfilmet, amit neked is szeretettel ajánlok a figyelmedbe. Itt tudod megnézni június végéig ingyen:

http://theabundancecode.com/launch-screening/

És közben itt visszhangzik bennem a film egyik gondolata, ami most már sokadszor talál meg ilyen vagy olyan formában. Csak másokkal együtt fog sikerülni. Kell egy közösség. Egy klub. Egy apropó.

Tóth Magdi barátnőm év elején határozottan felkért, hogy hozzak létre egy klubot. Egy közösséget.

Azóta többen is érdeklődtek, hogy a céges tréningeken kívül hol lehet találkozni velem.

És most itt van ez a film….

Viszont én kevés vagyok ahhoz, hogy kitaláljam, milyen legyen ez a közösség. Ezért megkérdezlek téged is. Mert szeretném megvalósítani.

Te milyen közösségben éreznéd jól magad? Milyen helyre jönnél egy szívesen? Mi történjen ott?

Egyvalamit szeretnék tisztázni. Ez most nem egy üzleti ötlet. Ez a közösség nem a pénzről szól, hanem az adás és az elfogadás megéléséről. A bőségről.

Szóval ha van ötleted, vagy te is szívesen lennél egy közösség tagja, akkor a kommentek között mondd el a véleményedet.

Nekem már előre fülig ér a szám.

Szeretettel:
Emese