Eszedbe szokott jutni húsvétkor, hogy mit is ünneplünk? A sok boldog nyuszit, kellemes húsvéti ünnepeket, bevásárlás, sonkafőzés, tojásfestés, asztaldíszítés, mit hozzon a nyuszi a gyerekeknek közben van-e időd ezen elgondolkodni?

Hadd pontosítsam a kérdést. Nem a húsvét vallási, hanem lelki dimenziójára gondolok.

A húsvét számomra az újjászületést jelenti. Magam mögött hagyok valamit, és egy új minőséget hozok létre magamban. Ez persze nem egyik napról a másikra történik meg.

Te szíved szerint mit hagynál magad mögött? Mi az az egyetlen dolog, amit nem szeretnél tovább cipelni?

És mi az az új minőség, új érzés, amit ezután érezni fogsz magadban? Miben fogsz újjászületni? Vajon milyen érzés lenne, ha sikerülne magad mögött hagyni ezt az egy dolgot?

Lépj bele a változás folyójába. A víz egy kicsit hűvös lesz, az áramlás pedig ismeretlen és kiszámíthatatlan. Ne hallgass a kisördögre, aki majd azt mondja neked: „Járt utat a járatlanért el ne hagyj. Térj vissza a partra. Ez a folyó ismeretlen terep a számodra.”

Képzeld el azt az új valakit, aki a folyó túlpartján leszel. Érezd át, hogy mennyivel könnyebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb, mint az a valaki, aki a folyó innenső oldalán áll.

Képzeld el, hogy sikerült. Adj hálát magadban. Pozitív érzelmekkel, elsősorban a hála érzésével meg tudod győzni a testedet, hogy az átalakulás megtörtént. Így sokkal könnyebb lesz átkelni a folyón.

Szeretettel:

Emese