Néhány hete osztottam meg egy interjút a Facebookon Brené Brown amerikai pszichológussal. “Aki teljes szívvel él, az képes elengedni azt a képet, hogy milyennek kellene lennie, azért cserébe, hogy valóban önmaga lehessen.”

Nosza, elolvastam az egyik könyvét, amiben arról ír, hogy manapság minden sikertörténet úgy van felépítve, hogy a főhős jó részletesen elmeséli, milyen nehézségeken ment át, milyen rossz dolgok történtek vele, és mire észbe kapnánk, jön a szerencsés fordulat, sikerült talpra állnia, és mára már csodás az élete.

Brownnak feltűnt, hogy mindenki pikk-pakk elintézi ezt a talpra állást, pedig ez a sztoriban a legérdekesebb rész. Mi kell ahhoz, hogy valaki újra kezébe vegye az életét, hogy fellélegezzen, hogy teljes embernek érezze magát? Erről szó a könyv, és ebből való a fenti idézet is.

„Az integritás azt jelenti, hogy a bátorságot választod a kényelem helyett, a helyes utat a könnyű, a gyors vagy a jópofa helyett. Amikor az értékeidet nemcsak kinyilatkoztatod, hanem gyakorlod is.”