VEZETŐKÉPZÉS

Sok vezetővel dolgoztam az elmúlt húsz évben, akik bepillantást engedtek a dilemmáikba, az elakadásaikba és a kudarcaikba is. Jelen voltam áttöréseknél, de átéltem velük személyes csalódásokat és akár magánéleti tragédiákat is. Voltak közöttük vezérigazgatók, középvezetők és olyanok is, akik saját vállalakozást irányítottak.

Közös volt bennük a vágy, hogy meghaladják önmagukat, mert tudták, hogy a csapatuk is csak olyan mértékben tud kibontakozni, amennyire ők képessé válnak saját magukat elfogadva kiteljesedni.

Akár csoportban, akár egyénileg dolgozom vezetőkkel, három alappillérre épül a közös munkánk:
1. önismeret
2. küldetés
3. rendszerszemlélet

1. Hiszek abban, hogy a vezető legfontosabb eszköze a saját személyisége. A vezetői működéshez nélkülözhetetlen a vezetői önismeret, amivel együtt jár a vezetői szerep folyamatos újradefiniálása és önmagunk folyamatos meghaladása. Minden vezetőnek receptre írnám fel, hogy legyen coach-a, mentora vagy akár terapeutája is, akit időnként meglátogat.

• Ezért az első speciális képzési programon központi témája a vezetői önismeret. Neked való ez a program, ha rendbe szeretnéd tenni az önmagaddal való viszonyodat, vagy ha szeretnéd, hogy a vezetőid önmagukban és a vezetői szerepükben megerősödve vezessék tovább a csapatukat még eredményesebben és hatékonyabban.

2. Abban is hiszek, hogy a jó vezetőnek küldetése van, ami nap, mint nap magnetizálja a működését és a döntéseit, és ami másokra is ösztönzően hat. Neked megvan a miérted, amiért minden reggel lelkesen gondolsz az előtted álló napra?

• A második és talán legkülönlegesebb vezetői programom témája a vezetői én-márka. Neked való ez a program, ha szeretnéd mások számára is láthatóvá tenni azt a vezetőt, aki valójában te vagy, vagy szeretnéd, ha a vezetőid is ráébrednének a vezetői szexepiljükre. A vezetői szexepil 50%-ban az, amit te gondolsz magadról, és 50%-ban az, amit mások gondolnak rólad.

3. Végezetül hiszem, hogy egy vezető félkarú óriás, ha nincsenek rendszerei, amelyek abban támogatják őt, hogy csak olyan feladatokkal kelljen foglalkoznia, amit egyedül csak ő képes megoldani, és minden mást az általa felállított rendszerekre tud delegálni.

• A harmadik vezetőképző programom, a Vezetői MesterAkadémia biztosítótársaságok értékesítési hálózatában dolgozó vezetőknek készült, és azokat az egyetemes törvényeket és rendszereket mutatja meg, amelyek akár akarod, akár nem, befolyással vannak a sikereidre.

GALÉRIA

TOP