Ultrarövid terápiás konzultáció (UT)

Ultrarövid terápiás konzultáció (UT)

“Az Ultrarövid Terápia® egy – Dr. Buda László által kifejlesztett – intenzív egyéni konzultációs módszer, melynek legfőbb jellemzői a gyorsaság, a mélység és a hatékonyság. Rövid időkeretben, a lényegre fókuszálva igyekszünk jelentős felismerésekig jutni, érdemi döntéseket hozni és konkrét lépéseket tenni a vágyott változás felé.”
Bővebben: www.ultrarovidterapia.hu

 

Ultrarövid terápiás konzultáció (UT) – a 21. század emberére hangolva

A mai világ emberének arra van szüksége, hogy élete minden területén felgyorsult életritmusához igazodódó megoldásokat találjon. Nincs ez másként a mentális és érzelmi életünkkel sem.

Amikor ez a részed kér odafigyelést érdemes átgondolnod, hogy olyan módszert válassz, ami nem hosszan elhúzódó, időről időre csak részleges megoldásokat kínál, hanem gyorsan és hatékonyan ad eszközt a kezedbe, amivel felszabadíthatod önmagad. Ami egyetlen alkalommal is végig kíséri a felismerés, megértés, érzelmi átélés, döntés és cselekvés folyamatát, hogy ott helyben már új perspektívából láss, és amit be is tudsz építeni az életedbe.

Az Ultrarövid terápiás konzultáció bír ezzel a tudással. Rendszere arra visz, hogy nagyobb bölcsességgel szeresd önmagadat és élettörténeteidet, hogy magadhoz tudd ölelni mindazt, ami odáig vitt, ahol éppen most tartasz.

 • Ítélkezésmentes, bizalommal megtöltött biztonságos közegben kaphatsz új információkat arra nézve, hogy mi zajlik benned.
 • Megoszthatod történetedet, azt, ami a leginkább foglalkoztat, ami a legfontosabb Számodra és amiben valahogy másként szeretnél működni.
 • Segít, hogy megtaláld saját magadban azt a pontot, ahonnan elrugaszkodhatsz, tovább léphetsz, elindulhatsz a változás felé.
 • Általa felfedezheted magadban azt az erőt, ami az újradefiniált éned megtartását segíti és engedi, hogy új választási lehetőségekkel vidd tovább az életed.

Várlak szeretettel, ha olyan ponton áll az életed, amikor úgy érzed, egyedül nem tudod megfejteni, hogyan is segíthetnél a legjobban magadnak.

Úgy érzed, nem boldogulsz egyedül? Nem tudod egyedül megfejteni, hogyan is segíthetnél a legjobban magadnak? Kellene valaki, aki átsegít az elakadáson, aki ott van melletted, érti, min mész keresztül?

Az Ultrarövid terápiás konzultáció (UT) egy alkalommal hoz gyors, hatékony és mély elmozdulást.

Olyan biztonságos közeget kínálok neked, ahol a lényeggel tudsz foglalkozni, bátran szembenézni mindazzal, ami akadályoz az utadon, elengedni, amire már nincs szükséged, felkutatni valódi erőforrásaidat, és továbblépni egy egészségesebb, harmonikusabb, örömtelibb élet felé.

A konzultáció első részében beszélgetünk, hogy közösen megértsük a problémád összefüggéseit, a második részben pedig elmozdulunk a régi minták feloldása és elengedése, és az új megoldások keresése felé.

GYORS

Kb. 100-120 percet töltünk együtt, és ebben az időben rá tudunk látni a lényegre

mély

Fel tudjuk tárni a problémád rejtett mozgatórugóit

hatékony

Ott helyben létrejön benned az elmozdulás a továbblépés felé

Kinek ajánlom?

 • aki szeretne önmagában és az életében jobban eligazodni
 • aki szeretné felismerni, mi akadályozza leginkább az örömteli élethez vezető úton
 • aki szeretné elengedni, amire már nincs szüksége
 • aki szeretne felelősséget vállalni önmagáért, és kész arra, hogy bátran elinduljon egy új úton
 • aki szívesen integrálja magában a lélektani és a spirituális megközelítéseket

milyen témákban érdemes hozzám fordulnod?

 • Életközép válság: ha úgy érzed, nem működnek a régi mintáid, de még nem tudod, merre tovább
 • Karrierválság: ha kihunyt a szenvedély a munkádban, és már nem érzed magadban a motivációt és az örömöt
 • Munka-magánélet egyensúly: ha szeretnéd megtalálni az utat önmagadhoz, és szeretnél helyet csinálni magadnak a saját életedben
 • Vezetői válság: ha felépítettél egy sikeres karriert vagy egy virágzó vállalkozást, mindened megvan, mégis úgy érzed, nem vagy boldog, hiányzik valami az életedből, és ezt senkivel sem tudod megosztani

Mit várhatsz az Ultrarövid terápiás konzultációtól?

 • Tágabb perspektívából fogod látni a téged foglalkoztató téma összefüggéseit
 • Mély felismerésekre fogsz jutni önmagadat és a témádat illetőn
 • Le tudsz tenni olyan terheket, amelyek sok energiát vesznek el tőled
 • Könnyebbnek fogod érezni magad utána

 

Mi az Ultrarövid terápás konzultáció és mi nem?

 • Az Ultrarövid terápiás konzultáció elsősorban a hatékonyságot tartja szem előtt, hogy a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legintenzívebb módon, a lehető legtöbb eredményt érjük el.
 • Nem pszichoterápia vagy gyógyító tevékenység, nem coaching és nem tanácsadás. Egy mély és őszinte emberi találkozás, nyitott szívvel, intenzív figyelemmel és fókusszal.

A konzultáció módszertanát személyesenDr. Buda Lászlótól a „Mit üzen a tested?” és a „Mit üzen a lelked?” című könyvek szerzőjétől tanultam.
Dr. Buda László által kiemelten ajánlott Ultrarövid terápiás konzulensek közé tartozom és László megtisztelő felkérésére 2023-tól magam is oktatom a módszert.

“Koppány Emese az általam kiemelten ajánlott konzulensek körébe tartozik. Személyét nagyra becsülöm, szakmai munkájában megbízom. Tudását és tapasztalatait folyamatosan bővíti, rendszeresen részt vesz az általam tartott módszertani továbbképzéseken.
Fordulj Emeséhez bizalommal – jó szívvel ajánlom!”
Dr. Buda László

 

UT konzultáció bemutató videó
személyes és online

UT konzultáció bemutató videó
személyes és online

 

Személyes gondolatok az UT képzés vezetéséről

Élénken él bennem, milyen nagy várakozásokkal indultam neki annak idején az Ultrarövid terápiás konzulensi képzésnek, és 2023. januárjában Dr. Buda László megtisztelő felkérésére immár rám és két kollégámra nézett 16 csillogó szempár hasonlóan nagy várakozásokkal. Aki jól ismer, tudja rólam, hogy fontos események előtt mindig nagyon izgulok. Mégsem látszik rajtam a lámpaláz, egyrészt mert nagyon alaposan felkészülök, másrészt olyan magas fokú koncentráció jellemez, amire talán csak a szinkrontolmácsok és a mesterlövészek képesek.

A felkészülés nemcsak a konzultáció módszerében való elmélyülést jelentette, hanem megpróbáltam minél jobban ráhangolódni arra, hogyan és mivel tudom a leginkább támogatni a résztvevőket. Lassan érlelődött meg bennem, hogy ennek a kulcsa maga az Ultrarövid terápiás konzulensi attitűd. Nyitottan és őszintén várni a találkozást a csoporttal, tudatosítani magamban, hogy a legtöbb, amit adhatok, az a bizalom és a biztonság légkörének megteremtése a közös tanuláshoz.

Hallva az első két nap végén elhangzott visszajelzéseket, Laci csak annyit mondott nekünk, hogy valamit nagyon jól csinálunk, ha ilyen rövid idő alatt kialakult a mély megértés és a módszer iránti elkötelezettség a résztvevőkben. Őszinte leszek, nagyon kimerültem a végére. A Magnet házból elsétáltam az Oktogonig, hogy minél tovább tartson az a katartikus érzés, amit a képzés első két napja végén éreztem.

Néha elrévedek azon, hogyan találnak rám lehetőségek, és milyen rejtélyes módokon állnak össze ezek a szálak az életem szövetévé. Máskor meg jól esik csak úgy megfürödni a jó élményekben, és egyszerűen csak örülni a sok jónak, ami megtörténik velem. Ahogy ezeket a sorokat írom, újra átjárnak a jó érzések, és hálás vagyok, hogy ezzel a módszerrel ennyire egymásra találtunk. Elcsépelten hangzik, de úgy érzem, this is the beginning of a beautiful friendship.

A hamarosan induló képzés egyik vezetőjeként szeretettel várom azokat a segítő szakembereket, akik szívesen megtanulnának egy módszert, amely nemcsak a klienseket támogatja a lelki problémáikkal való megküzdésben, hanem amellyel öröm dolgozni.

uLTRARÖVID TERÁPIÁS KONZULENS KÉPZÉS

A hamarosan induló képzés egyik vezetőjeként szeretettel várom azokat a segítő szakembereket, akik szívesen megtanulnának egy módszert, amely nemcsak a klienseket támogatja a lelki problémáikkal való megküzdésben, hanem amellyel öröm dolgozni.

Visszajelzések

Anikó

Bevallom, nehezen hittem el, hogy az Ultrarövid terápiás konzultáció is tud olyan áttörést okozni, mint egy meditatív állapotban folyó terápia. Mégis a 2 órás konzultáció végére úgy éreztem, pár kilóval legalább lelkileg könnyebb lettem. Segített letennem fájdalmakat a nagyszüleimmel és édesapámmal kapcsolatban, akik sajnos már nincsenek közöttünk. Édesanyámmal való kapcsolatom mélyítette, a párommal pedig még szorosabbá fűzte a közöttünk lévő köteléket. Megteremtette az út egy részét a közös gyermekvállalásunk felé amiért mindig hálás leszek a terápiának és persze Emese tapintatosságának és profizmusának is.

Petra

„Az Emesénél töltött alkalmam érzelmileg intenzív volt; úgy éreztem,​ ő ​ ehhez végig egy biztonságos védőhálót tudott tartani számomra. Az egész ülés alatt jelen volt és egyszerre tudott figyelni arra, amit mondtam és közben a metakommunikációmra is, ami által folyamatos visszajelzésekkel tudta segíteni a lelki munkát. A legnagyobb pozitívum, amit az ülésünk alatt éreztem, az az volt, hogy tudomásul vette, elfogadta az eddigi önismereti munkámat és nem vonódott bele a szituációba egóból. Az eddigi segítőknél, terapeutáknál, akiknél jártam, sokszor úgy éreztem, hogy a saját maguk bizonygatása miatt magyaráznak dolgokat és nem a​ ​folyamataim megsegítése végett. Emese azonban a teljes ülés alatt nagyon szelíden volt jelen. Számomra az ilyen minőségű jelenlét egy nagyfokú alázatot​ és érzékenységet​ jelent a másik ember felé​. Illetve ​azt láttam ebből, hogy Emesének meglehetősen a helyén vannak a határai, tudja, hogy meddig tart ő és hol kezdődik a másik.”

Andi

Úgy éreztem, Emese számára nyitott tükörré váltam; a mimikám, a testbeszédem legparányibb rezdüléseinek üzenetét is észrevette, nem csak figyelt rám, de ha szükséges volt, minta a bőrömbe bújva eggyé is vált volna velem, úgy, hogy ezzel egyidőben profin kívülről is szemlélt, így a vezetőm, a segítőm tudott maradni. Megtanított más szemmel nézni az életemre, az életem szereplőire és az átélt eseményekre.

Anita

„Köszönöm azt a 2 órát. Mondhatom annyira megnyíltam előtted, neked, mint még soha senkinek. Mert meghallgattál, megértettél, nem vágtál közbe, nem kérdeztél bele csak annyira amennyire érezted, hogy lehet. Köszönöm, hogy eszembe juttattad: én ugyanaz a kislány vagyok, aki átélte a gyerekkori rossz élményeket. Bennem él és már csak egyedül én vagyok felelős azért, hogy a rossz gyerekkor után boldog felnőttkor elé nézzen. Igaz, már túl vagyok az életem felén, de erre még így nem gondoltam. Ezután mindig eszembe fog jutni…”

VISSZAJELZÉSEK

 

ANIKÓ

Bevallom, nehezen hittem el, hogy az Ultrarövid terápiás konzultáció is tud olyan áttörést okozni, mint egy meditatív állapotban folyó terápia. Mégis a 2 órás konzultáció végére úgy éreztem, pár kilóval legalább lelkileg könnyebb lettem. Segített letennem fájdalmakat a nagyszüleimmel és édesapámmal kapcsolatban, akik sajnos már nincsenek közöttünk. Édesanyámmal való kapcsolatom mélyítette, a párommal pedig még szorosabbá fűzte a közöttünk lévő köteléket. Megteremtette az út egy részét a közös gyermekvállalásunk felé amiért mindig hálás leszek a terápiának és persze Emese tapintatosságának és profizmusának is.

PETRA

„Az Emesénél töltött alkalmam érzelmileg intenzív volt; úgy éreztem,​ ő ​ ehhez végig egy biztonságos védőhálót tudott tartani számomra. Az egész ülés alatt jelen volt és egyszerre tudott figyelni arra, amit mondtam és közben a metakommunikációmra is, ami által folyamatos visszajelzésekkel tudta segíteni a lelki munkát. A legnagyobb pozitívum, amit az ülésünk alatt éreztem, az az volt, hogy tudomásul vette, elfogadta az eddigi önismereti munkámat és nem vonódott bele a szituációba egóból. Az eddigi segítőknél, terapeutáknál, akiknél jártam, sokszor úgy éreztem, hogy a saját maguk bizonygatása miatt magyaráznak dolgokat és nem a​ ​folyamataim megsegítése végett. Emese azonban a teljes ülés alatt nagyon szelíden volt jelen. Számomra az ilyen minőségű jelenlét egy nagyfokú alázatot​ és érzékenységet​ jelent a másik ember felé​. Illetve ​azt láttam ebből, hogy Emesének meglehetősen a helyén vannak a határai, tudja, hogy meddig tart ő és hol kezdődik a másik.”

ANDI

Úgy éreztem, Emese számára nyitott tükörré váltam; a mimikám, a testbeszédem legparányibb rezdüléseinek üzenetét is észrevette, nem csak figyelt rám, de ha szükséges volt, minta a bőrömbe bújva eggyé is vált volna velem, úgy, hogy ezzel egyidőben profin kívülről is szemlélt, így a vezetőm, a segítőm tudott maradni. Megtanított más szemmel nézni az életemre, az életem szereplőire és az átélt eseményekre.

kapcsolat

kapcsolat

Az űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni az Ultrarövid terápiás konzultációra. Leveledet személyes én olvasom.
A választható időpontokkal és a technikai információkkal néhány napon belül jelentkezem.

 

© 2023 Minden jog fenntartva koppanyemese.hu

Hírlevél feliratkozás

Ha szívesen kapnál tőlem rendszeresen információkat, inspirációkat, itt feliratkozhatsz a hírlevelemre.

Sikeres feliratkozás