TRÉNERKÉPZÉS

Ha megkérdezik tőlem, mivel foglalkozom, és meghallják a tréner szót, sokan rögtön a sportra asszociálnak. Nem véletlenül. Az üzleti világban a tréner, legyen akár a vállalat belső munkatársa, akár külső szakember, azzal támogatja a megbízó stratégiáját, hogy a képzési folyamatban rá bízott munkatársakat új nézőpontokra és megoldásokra, és ezáltal még jobb eredmények elérésére ösztönzi. Einstein szerint a hülyeség definíciója „ha mindent ugyanúgy csinálunk, mint ahogy szoktuk, de közben új eredményt remélünk tőle.” Új eredmények csak új megoldásokból születnek. A tréner nem megmondóember, hanem az új működési módok katalizátora.

Ilyen szemléletű trénereket képzek.

A képzés során ezt a szemléletet igyekszem átadni a résztvevőknek, és nem egyszerűen játékokat, vagy tréninggyakorlatokat. Két szakaszban, körülbelül fél éven át zajlik a kiképzés. Az önismerettel indítunk, a saját élményű tréningek feldolgozásával építjük fel azt a folyamatszemléletet, amely a felnőttképzés és a tapasztalati tanulás alapjaitól a tréningvezetés eszköztárán keresztül felöleli a teljes képzési folyamat felépítését és menedzselését is.

A második szakaszban a résztvevők élesben is kipróbálják a tanultakat, először rövidebb tréningelemeket, majd teljes modulokat vezetnek le először segédtrénerként, majd co-trénerként, és végül önállóan tartanak meg egy egész tréningnapot.

TOP