Két évtizeden át vezettem egy nyelviskolát, amelyet még a kilencvenes évek elején alapítottam. Ott tapasztaltam meg először, hogy ha nem a résztvevő fizeti a nyelvtanfolyam díját, hanem a vállalat, ahol dolgozik, akkor sokkal több a hiányzás, sokkal többször nincs idő leckét írni, sokkal gyakoribb a késés, és az óralemondás. Hiába tudta mindenki, hogy a nyelvtudással jobb állás vagy magasabb fizetés jár, mégsem tették bele magukat, pedig ingyen tanulhattak.

Ez azért jutott eszembe, mert egy hónapja végeztem el Dr. Joe Dispenza Progressive Workshopját Bécsben. Dr. Joe Dispenza az Engedd el önmagad és válj új emberré című magyarul is megjelent könyv szerzője, és azt tanítja, hogyan aknázd ki az elméd káprázatos erejét, és valósítsd meg az életedben mindazt, amit valóban szeretnél. Módszere az agykutatás legújabb tudományos felfedezésein alapszik, pont ez az, ami megfogott benne.

Eddig akárkinek meséltem róla, tízből kilencen azt kérdezték, hogy milyen végzettséget adott a tanfolyam.

A helyzet az, hogy semmilyet.

És akkor miért csinálod? – jön a következő kérdés.

Magamért. Nem a papírért, nem azért, mert kötelező, nem azért, mert jobb állást remélek tőle, vagy mert magasabb napidíjat kérhetek az ügyfeleimtől, hanem magamért. Én fizettem magamnak a tanfolyami díjat, a szállást, az utazást, és az étkezést. Mert tudom, hogy jobb lesz tőle az életem, és a megszerzett tapasztalatokkal mások életét is jobbá tudom tenni.

Ennyire egyszerű.

Hogy honnan vagyok ebben ennyire biztos?

Eddig bármit is alkalmaztam Dr. Joe módszerei közül, az mind működött. Nemcsak nekem, hanem azoknak is, akiket erre megtanítottam.

Mostanában minden tréningemen van vezetett meditáció, bármi is legyen a téma. Dr. Joe Dispenza meditációs módszerét szoktam használni, egész egyszerűen azért, mert működik.

Egészen különleges ebben a meditációs technikában, hogy a végén fel tudod szólítani a benned lévő erőt, amit nevezhetünk akár Univerzumnak is, hogy ha vette az adást, észlelte, hogy kapcsolatba léptél vele, és kérted a segítségét, akkor küldjön neked egy jelet még aznap. A jel olyan formában érkezzen, ahogyan azt a legkevésbé várnád, lepjen meg, és kétség se férjen ahhoz, hogy ezt az új tapasztalatot az egyetemes elme szülte.

Még ennél is klasszabb, hogy minden tréningem után kapok visszajelzést néhány résztvevőtől, hogy hazafelé menet milyen váratlan és meglepő pozitív élményben volt részük.

Ezek után ugye nem meglepő, hogy nem érem be ennyivel és még többet akarok tanulni Dr. Joe-tól? Következik az Advanced Workshop, de addig is minden nap meditálok.

És még mielőtt megkérdeznéd, az sem ad semmilyen végzettséget.

Te mikor tanultál utoljára csak magadért, úgy, hogy te fizettél érte?

És milyen hatással volt a megszerzett tudás az életedre?

Várom a gondolataidat a kommentek között.

Szeretettel:

Emese

Hírlevél feliratkozás

Ha szívesen kapnál tőlem rendszeresen információkat, inspirációkat, itt feliratkozhatsz a hírlevelemre.

Sikeres feliratkozás