#KoronaNapló 2. felvonás 1. rész

Az úgy volt, hogy ma reggel jól elaludtunk. Kérdezheted, mi ezzel a baj, hiszen szombat van. Igaz, de ma kezdődik Dr. Prezi Fesztelen Felvételi programja Lilinek, és az első alkalommal nem túl szerencsés elkésni. Életünk legjobb idejét futjuk 900 méteren, mert a GPS szerint a helyszín pont ilyen messze van a házunktól.

Irány a piac. Barátnőmnek biogazdasága van, így telepakolja a kosaramat bio céklalével, bio sütőtöklével, bio almalekvárral meg mindenféle isteni bio finomsággal, de azért még végigkóstoltatja velem a teljes választékot. Állunk a napon, nagyokat nevetünk, aztán előkerül valahonnan egy adag tepertő, és adunk az immunrendszerünknek. A szomszéd pultnál álló hölgy mutatja, ő mennyi vitamint szed naponta, a markában mindenféle színes bogyó, de mi csak nevetünk tovább, és arcunkat a nap felé fordítva beállítjuk a D-vitamin szintünket. Körbevesz minket a határtalan szabadság és szinte érzem, ahogy az immunrendszerem turbó fokozatra kapcsol.

Hazafelé élő egyenes kapcsolás Máltával, ahová egy másik barátnőm költözött ki nagy bátran szeptember közepén. „Melyik nap reggeliztünk a tengerparton?” – kiabál be a fiának az erkélyről, majd küldi is a fotót, ahol a csodakék tenger hullámaival a háttérben issza a reggeli cappuccinóját. Biztos, ami biztos, átküldi egy most épülő apartmanház és a máltai profession.hu linkjét is, hátha szükségem lesz rá a közeljövőben.

Indulok Liliért, aki kipirult arccal és boldogan fut felém. Dr. Preziék tudnak valamit, hálás vagyok nekik. A legjobb immunerősítő, amikor a gyereked boldogan és önfeledten sorolja az élményeit, pedig reggel még annyira izgult, hogy egy falat se ment le a torkán.

Ebéd után újabb D-vitamin kúra az erkélyen. Bio céklalé, bio mézeskalács, és (nagyon nem bio) marocchino, ahogy azt az olaszoktól tanultam.

Hálás vagyok a mai nap ajándékaiért.

Márciusban és áprilisban, amikor 50 napon át írtam a #MaradjSzépenOtthon és #MindenRendbenLesz naplót, sokszor úgy fejeztem be az aznapi írásomat, hogy na megyek, szépen otthon maradok, és jól kilaposítom a járványgörbét.

Nyakunkon a második felvonás. Ma már sokkal tapasztaltabbnak érzem magam járványügyileg, így hát azt mondom: na megyek, arcomat a nap felé fordítom, nagyokat nevetek, megtalálom az örömöt minden apró történésben, és jól felturbózom az immunrendszeremet.

Hírlevél feliratkozás

Ha szívesen kapnál tőlem rendszeresen információkat, inspirációkat, itt feliratkozhatsz a hírlevelemre.

Sikeres feliratkozás